The Studio

Bloemen, dagelijkse ontspanning

Nederland vergrijst, blijkt uit cijfers. Maar grijs of niet, met een tuin brengt u in ieder geval kleur in uw leven. Een tuin is voor een groot deel van de bevolking een ontspannend lustoord om heerlijk in te werken. Voor veel mensen is het een ultiem genot om enkele uren per dag in de openlucht met levend materiaal bezig te kunnen zijn. Bloemen en planten in de tuin zorgen voor ontspanning, rust en een zelfvoldaan gevoel.
Uw bloemenborder, rijk aan vaste planten en eenjarigen, kan dankzij een dagelijkse inspectiebeurt zo’n rustgevende en vrolijke lust voor het oog worden dat uw familie en vrienden op een warme zomerdag liever bij u in de tuin zitten dan bijvoorbeeld aan het strand.
Voor deze gezellige middagen en voor een moment om uit te blazen moet er plaats worden gecreëerd voor een bank of klein terras. Ruimte voor een knusse zithoek, net groot genoeg voor een glaasje en een kaasje. Zo kunnen de trotse tuiniers, alleen of in gezelschap, in alle rust van hun levenswerk genieten.


Vlinders en voortdurend leven

Dankzij vlinderlokkers in de beplanting zal uw tuin regelmatig extra worden verlevendigd door deze vrolijke fladderaars die u door hun kwetsbare schoonheid echt in het nu laten zijn. Planten in de tuin met fluwelig blad, zoals ezelsoor en Salvia argentea, zullen de voelzenuwen prikkelen en geurende tuinplanten zullen deze kleurrijke blikvangers stimuleren tot het maken van een ontdekkingsreis.

Van planten in de tuin die zich uitzaaien is geen sprake, net als er zich geen planten in de tuin zullen bevinden die omvallen tegen de tijd dat ze gaan bloeien. Uitgebloeide bloemstengels die tot in de winter overeind blijven. Lekker eigenwijs, zo kunnen er in de herfst spinnenwebben tussen ontstaan, kan er in de winter sneeuw op neerdwarrelen en pikken vroege vogels er het smaakvolle zaad uit.

  • Bloemen idee

Lees verder over...

Water in de tuin Bestrating Tuinhuisjes en hout Heg en hekwerk Tuinverlichting en electra

Neem vrijblijvend contact op!

Voor snel telefonisch contact belt u met Rämon 06-51430343. Of vul het contactfomulier in op onze contactpagina.

Loading